Homepagina

Martin Garrix
Martin Garrix, artiestennaam van Martijn Gerard Garritsen, (Amstelveen, 14 mei 1996) is een Nederlandse dj en muziekproducent. Hij werd op 19 oktober 2016 als jongste ooit verkozen tot de populairste dj ter wereld door DJ Magazine. Op 22 oktober 2017 werd hij voor de tweede keer op rij verkozen tot populairste dj ter wereld.

Carrière
Garritsen deed vwo aan het Keizer Karel College in Amstelveen, maar is na vier jaar overgestapt naar de Herman Brood Academie waar hij een mbo-diploma artiest popmuziek haalde. Op zijn zestiende heeft hij getekend bij het Nederlandse label Spinnin' Records waarna men begon een profiel te bouwen achter Martin Garrix met zijn eerste plaat, gevolgd door 'BFAM', uitgebracht samen met Julian Jordan, die ook aangesloten was bij Spinnin' Records.

2012: begin carrière
In 2012 won Garrix de SLAM!FM DJ Talent of the Year Award. In 2012 maakte hij ook een remix van 'Your Body' van Christina Aguilera, dat als 'Your Body (Martin Garrix Remix)' op de luxe versie van het album Lotus van Christina Aguilera staat. In 2013 volgde 'Torrent' met Sidney Samson op het label Musical Freedom.

2013-2014: doorbraak en 'Animals'
Martin Garrix tijdens Midsummer White Garrix won aan naam en faam door zijn eigen solo-uitgave 'Animals'. Het nummer verscheen op 19 juni 2013 bij Spinnin' Records en werd een hit in een groot aantal landen. Het nummer staat ook op Hardwells album Hardwell presents 'Revealed Volume 4'. Op 17 november 2013 kwam 'Animals' binnen op nummer 1 in de Britse hitparade, waarmee Garrix de jongste Nederlander werd die ooit op 1 in Groot-Brittannië heeft gestaan. Garrix ontving in maart 2014 een platina plaat in de Verenigde Staten voor het nummer 'Animals'.[4] In november tekende hij een deal met Scooter Brauns label 'Scooter Braun Projects' (later School Boy Records). In december 2013 bracht Garrix samen met Jay Hardway het nummer 'Wizard' uit. Dit werd een succes in onder andere België en Nederland waar het plaats 6 en 17 in de hitlijsten haalde. In 2014 werd het nummer 'Proxy' uitgebracht als gratis download op SoundCloud voor zijn fans als een cadeau voor zijn succesvolle jaar (2013). Daarna heeft hij nog een nummer uitgebracht in samenwerking met MOTi genaamd 'Virus (How About Now)' en later dat jaar in samenwerking met Afrojack bracht hij 'Turn up the Speakers' uit. Deze nummers speelde hij beide voor het eerst op het Ultra Music Festival in Miami. Martin Garrix studeerde in 2014 af aan de Herman Brood Academie.

2015-2018: voortzetting carrière, vertrek bij Spinnin' Records en eigen label.
Logo in 2015 Bij de DJ MAG-verkiezing van 2014 steeg Garrix van de 40e plaats naar de 4e plaats. In 2015 steeg hij naar de 3e plaats, waarmee hij de jongste dj ooit in de geschiedenis van deze lijst is die een plek in de top vijf heeft bereikt. Begin 2015 bracht Garrix het nummer 'Forbidden Voices' uit als gratis download, samen met een nieuw logo. In maart dat jaar werkte hij samen met RnB-zanger Usher aan het nummer 'Don't Look Down'. In mei 2015 werd Garrix' lang gekoesterde droom waarheid toen hij met Tiësto samenwerkte aan het nummer 'The Only Way Is Up'. Op 22 mei 2015 bracht Avicii het nummer 'Waiting for Love' uit waar Garrix de co-producer van was. Op 13 juni 2015 werd in samenwerking met artiestenduo Matisse & Sadko 'Break Through The Silence' uitgebracht. Op 6 juli 2015 volgde het nummer 'Dragon', in samenwerking met hetzelfde Russische duo. In augustus 2015 werd bekend dat Garrix bij zijn platenlabel Spinnin' Records en zijn management Music AllStars zou vertrekken vanwege geruzie om auteursrechten. Op 16 oktober 2015 drong Garrix door tot de top 3 van de DJ MAG-lijst. Bij de uitreiking van de MTV Europe Music Awards won hij de prijs voor Best Electronic Act. Eerder mocht hij samen met Charli XCX de prijs voor Best Collaboration uitreiken aan Justin Bieber, Skrillex en Diplo. Op 4 maart 2016 maakte Garrix bekend dat hij een samenwerking aanging met John Martin en Michel Zitron met 'Now That I've Found You'. Hij kondigde tegelijkertijd aan dat zijn eigen label STMPD RCRDS zal gaan heten. 'Now That I've Found You' is uitgekomen op 11 maart 2016 en is de eerste track op het nieuwe label van Garrix. Om mensen te bedanken voor de enorme support bracht hij in week 42 van 2016 elke dag één track uit. Ook kreeg hij in dezelfde week de eerste plek in de DJ MAG-top 100.In 2016 scoorde Martin Garrix opnieuw een hit samen met Bebe Rexha, genaamd 'In the Name of Love'. Om zijn muziek te maken maakt Garrix gebruik van het softwarepakket FL Studio. Op 16 mei 2017 werd bekend dat hij met zijn 21 jaar de jongste Nederlander in de lijst van de Quote-top 100 is. Hij pakt hiermee de 39e plek op de lijst van 'jonge miljonairs'. Zijn vermogen wordt geschat op 14 miljoen euro. Op 22 oktober 2017 werd Garrix voor de tweede maal op rij verkozen tot de populairste dj ter wereld. In februari 2018 sloot Garrix de Olympische Spelen 2018 af.